23 februari 2014

TUTORIAL | HORLOGEBAND VERSTELLENEen tijdje geleden heb ik een speciale horloge tool besteld op ebay.com. Met de horloge tool kan je zelf thuis je horlogeband verstellen, dus dan hoef je niet meer naar de juwelier! Dat is soms best prijzig namelijk. Ik heb destijds 10 euro betaald om de schakelband van mijn horloge te  verstellen en ik vond het apparaatje waarmee de juwelier het deed, er best simpel uitzien. Toen zag ik toevallig op ebay zo'n tool staan voor maar 1,99 dollar! Dat ging dus snel in mijn winkelmandje! Een aantal dagen geleden kwam de tool dan eindelijk binnen en ik was benieuwd of je écht daarmee horloges kan verstellen en het kan! Ik zal in deze blogpost uitleggen hoe je dat gemakkelijk kunt doen.


Wat heb je nodig?

- een horloge (obviously)
- een horloge tool
- iets waarmee je het pinnetje weer in de schakel kunt slaan

Je horlogeband bestaat uit allemaal schakels die verbonden zijn met kleine pinnetjes. Met de horloge tool kun je het pinnetje eruit "draaien". Elke schakel heeft twee zijdes en één pinnetje. Je hebt een holle zijde en een vlakke zijde. Je moet in de holle zijde prikken en draaien met het apparaatje. Als het goed is, zie je dat het pinnetje aan de andere zijde eruit komt. Daarna is het een kwestie van het pinnetje eruit trekken. Dat kan gewoon met je vingers (of met een tang, als je dat fijner vindt).

Dit is de vlakke kant. Hierin moet je niet draaien!

Dit is de holle zijde. Hierin moet je wél draaien!

Draai het pinnetje uit de schakel.

Tussen de pijltjes zie je het pinnetje uit de schakel steken.


Hier zie je duidelijk het pinnetje eruit steken. Nu kun je het pinnetje eruit trekken.


Zo ziet het pinnetje eruit!

Als je de schakels los hebt gemaakt, krijg je dit. Om het weer aan elkaar te krijgen,
zet je de schakels tegen elkaar aan en dan steek je het pinnetje in het gaatje. 
In dit geval heb je dus twee pinnetjes nodig. Tip: doe het rustig, dan gaat het veel soepeler!

Als je het pinnetje erin hebt gestoken, dan blijft er nog een heel klein stukje eruit steken. 
Dit kun je oplossen door met iets hards erop te slaan. Ik gebruik hiervoor de achterkant 
van een soort schroevendraaier. Dit doe je ook bij de andere kant van de schakelband 
en als het goed is, is je horloge weer één geheel!

De horloge tool heb ik besteld voor 1,99 dollar op eBay bij: klik hier. Indien de tool niet meer beschikbaar is bij deze verkoper, moet je deze zoekwoorden intypen op eBay: Watch Strap Link Remover.

Ik hoop dat de uitleg met foto's erbij een beetje duidelijk is voor jullie! Veel succes :-)

Liefs, Cindy

11 reacties:

huntergraphy zei

Super handig en leuk gedaan!! x

Bertine zei

ik heb niet zo een mooi apparaat, maar met een punaise en hamer lukt het ook prima!

Svenja Slootweg zei

Wat slim van je om zo een set te kopen! Bespaard ook veel geld, meestal laat ik het bij de v&d doen. Leuk artikel! Liefs x

fashionadvies zei

Heel handig :D bij mij dkny horloge kreeg ik ook zo apparaat erbij alleen zelf kon ik het niet haha

Anoniem zei

Wauw, wat handig zeg! Erg leuk artikel! Xx

Rachel Kromdijk zei

wat leuk zeg en wat een handig artikel! hier hebben veel mensen wat aan! liefs x

Rowan - Rebels maar Romantisch zei

Ah handig zeg! Dat scheelt weer tien euro, ook voor volgende keren. :) xx

Joy Jurgers zei

Wauwie, dat scheelt inderdaad een hoop met geld! Ik moet binnenkort mijn Casio ook een tikje smaller maken, dat hoor ik zelf te moeten kunnen maar ik snap er niks van haha. Ik volg je nu ook! :D

Theonlyfashionprincess zei

Goede tutorial, en ik vind het horloge echt PRACHTIG

Lana. zei

Wauw, handig zo'n tool en duidelijke tutorial!

Leonie zei

Superhandig, mooi horloge heb je! :)

♥ About me ♥Hi babes! ♥ This is my personal blog, where you can find posts related to fashion, lifestyle and travel.

I also love to make videos, so please check out my Youtube channel: YoursTrulyCindy. Enjoy! ♥

Lots of love, Cindy

E-mail: yourstrulycindy@gmail.com

Instagram: @cindyngn

Bloglovin'

Follow La mode de Cindy

Followers