22 februari 2016

MY FIRST WEEK IN BRIGHTON


Hi allemaal! Long time no see.. Ik ben op dit moment al een weekje in Brighton (sinds zondag 7 februari) om vijf maanden te studeren op de University of Brighton. Ik studeer Commerciele Economie op HvA. Ik zit in het derde jaar nu en dan mag je dus kiezen om je minor in het buitenland te doen. Ik heb Brighton gekozen omdat ik aan de zee wil wonen en ook omdat het een stad is met jonge mensen waar veel gebeurd. Tevens is het dichtbij Londen dus dan kan ik in het weekend Londen bezoeken.


Zondag 7 februari om 10.50 vertrok mijn vliegtuig naar Londen Gatwick. Ik heb samen gereisd met drie andere studenten die ook dezelfde Erasmus exchange program volgen. Daar aangekomen hebben we een trein genomen naar Brighton. Dat was een ritje van een halfuurtje, dus dat valt heel erg mee. Daarna hebben we op Brighton Station een trein genomen naar onze campus, Falmer. Dat is 5 km verwijderd van het centrum, dus een ritje van 5 minuutjes. Vervolgens moesten we dus vanaf het station lopen naar onze accommodatie en dat was echt hel. Hoe verder je bent verwijderd van het centrum, des te meer heuvels er zijn. En die heuvels zorgen ervoor dat de wegen mega steil zijn. Niet leuk dus als je twee koffers van 23 kg bij je hebt. Toen we eenmaal aangekomen waren bij de receptie bleek het alleen geopend te zijn van 16.00-17.00 op zondag, terwijl wij er om 14.00 waren. We hadden dat nergens gelezen en niemand had ons op de hoogte gehouden. Op dat moment waren we ook nog is uitgehongerd en begon het te stormen. We hebben uiteindelijk het emergency nummer gebeld en toen kwam een meneer de receptie openen en konden we toch onze sleutel ophalen, yay! Ik woon trouwens in flat 29A, helemaal achterin het campus gedeelte.Eenmaal binnengekomen in mijn kamer was ik best impressed. De kamer is groter dan ik had verwacht. Ik heb een eigen badkamer met toilet. Daarnaast heb ik een grote bureau en kledingkast met rek in mijn kamer. Op het bed lagen allemaal beddengoed, zoals kussens, slopen, dekbed en zelfs handdoeken. In de gids stond dat dat niet aanwezig zou zijn en dat je het dus zelf moest meenemen. Vandaar dat ik twee koffers mee had.. Was dus uiteindelijk niet eens nodig maar goed, ik heb nu wel alles dubbel dus dat is wel fijn. Ik heb gelijk mijn bed opgemaakt en kleding in mijn kast gedaan. Ik ben nog naar de keuken geweest om te kijken of mijn huisgenoten er al waren maar ik zag niemand. Daarna ben ik naar het centrum gegaan met de NL'se studenten die ook de exchange doen. We wilden boodschappen doen maar we hadden zo'n honger dat we maar bij de Italiaan gingen eten. Daarna kregen we van de waiter te horen dat alle winkels en supermarkten op zondag vijf uur sluiten en op dat moment was het al over vijf. Na wat rondgelopen te hebben, kwamen we terecht bij een 24Hour supermarket. Daarna zijn we weer terug naar onze kamers gegaan en heb ik nog even gefacetimed met mijn ouders om te laten weten dat ik nog steeds leef en ben ik gelijk in slaap gevallen.

Maandag 8 februari was mijn eerste dag op school. Om 9 uur kregen we een soort van welkoms speech en kregen we de kans om andere internationale studenten te ontmoeten. Ik ging er vanuit dat we die dag alleen een introductie kregen, maar we kregen ook ons rooster en ik zag dat ik in de middag les had (Managing Organisations). Niet echt chill want ik had geen laptop of notitieboek bij me. Maar uiteindelijk was het niet nodig geweest omdat de lessen in de eerste week introductielessen zijn. De lessen hier zijn trouwens verdeeld in een uur lecture (hoorcollege) en een uur seminar (werkcollege). In de tussenuren ben ik met iemand naar de Sainsbury's geweest vlakbij school, wat echt een mega grote supermarkt is. De maandagavond was niet zo heel bijzonder verder. Ik ben met de meiden van de flat hiernaast naar het centrum gegaan om een bus pass te kopen, alleen de winkel was gesloten dus gingen we weer naar de supermarkt. Ze kennen hier trouwens geen studenten ov-kaart dus het voordeligst is om een bus pass te kopen van 115 pond. Je kunt dan drie maanden onbeperkt reizen met de bus in Brighton. Daarna ging iedereen weer terug naar zijn eigen flat. Eenmaal in de keuken heb ik eindelijk alle huisgenoten ontmoet. Een Italiaans meisje, twee Franse meiden en een Amerikaans meisje. Er is nog een Tjechisch meisje maar die was op ski vakantie dus die had ik nog niet gezien. We hebben die avond samen gegeten en daarna een film gekeken.

De volgende dag was ik vrij en heb ik niet heel veel bijzonders gedaan. Ik ben volgens mij toen alweer naar de supermarkt gegaan om mijn voorraad eten te vergroten. Daarna hadden we om drie uur afgesproken op school om vanuit daar samen met andere Internationale studenten de bus pass te kopen. De avond heb ik verder doorgebracht bij de meiden van de flat 28 (hiernaast) en toen gingen we uit in Club Revenge, wat een gayclub blijkt te zijn. Brighton is trouwens de stad voor gay people en er wordt ook jaarlijks een grote gaypride georganiseerd hier. Wel grappig om het een keer mee te maken.

Woensdagochtend had ik om 9 uur Understanding Contemporary Britain, een verplicht vak voor alle internationale studenten. Dat was echt een zware dag omdat ik maar drie uur had geslapen. Daarna had ik nog het vak Supply Chain Management maar die heb ik geskipt want we konden het lokaal niet vinden. Daarna zijn we met andere internationale studenten wezen lunchen bij een Italiaans restaurant waar je pizza en pasta kon eten voor maar 3 pond! In de middag werd ook een Treasure Hunt georganiseerd voor internationale studenten en hebben we eigenlijk een tour gekregen door het centrum van Brighton. Vervolgens was er een afternoon tea georganiseerd in The Waterfront Hotel. Een heel chic hotel, met uitzicht over, you can guess it, de zee. Heel mooi!

Donderdag had ik twee vakken: Emerging Markets en Digital Commerce. Ik had tussen die twee vakken een tussenuur van 4 uur dus ben ik met mijn Franse huisgenoot naar de stad gegaan om wat haarspullen te kopen bij Boots. Vervolgens heb ik weer boodschappen gedaan en ben ik naar huis gegaan om alles in de koelkast te doen. Ik heb daarna snel geluncht en toen ging ik weer terug naar school. In de avond werden alle internationale studenten uitgenodigd om te pre partyen in flat 20. Mijn huisgenoot is bevriend met de ' owner' van die flat dus we gingen met z'n allen daarheen. Vervolgens gingen we uit en omdat alles hier in Brighton zo vroeg sluit, hadden we geen keus om naar een andere club dan Club Revenge te gaan. Het was alsnog een leuke avond!


Donderdag was trouwens mijn laatste lesdag van de week en ik heb pas weer woensdag les dus vijf dagen vrij! Echt een heel zwaar leven heb ik hier.. Not! Vrijdag heb ik eindelijk kunnen uitslapen en ben ik nog naar het centrum geweest om wat winkels te checken. De rest van de avond heb ik in bed doorgebracht met mijn laptop op schoot en heb ik de nieuwe aflevering van Pretty Little Liars gekeken. Zaterdag ben ik weer naar de mall gegaan (Churchill Square) want ik mistte toch nog een aantal dingen, zoals nieuwe concealer. 's Avonds zijn we uitgegaan in Coalition. Het schijnt dus de grootste club van Brighton te zijn. Eindelijk een keer wat anders dan de gaybar. Zondag heb ik met 8 andere meiden een culturele activiteit ondernomen, namelijk het Brighton Museum bezocht. Dat was wel leuk om te zien. Daarna wilden we mexicaans eten bij La Choza maar op zondag sluiten de keukens al om vijf uur dus we moesten verder zoeken. Het was lastig om een geschikte restaurant te zoeken die langer dan vijf uur openblijft en ook niet is plaats heeft voor 10 mensen.. Uiteindelijk zijn we naar een Thais restaurant gegaan, Street Thai in de North Lanes. Ik had al in een lange tijd geen rijst meer gekeken so I enjoyed every bite haha! Het drinken wat ik had besteld was alleen minder lekker.. Ik bestelde iced tea maar blijkbaar kennen ze hier geen iced tea van Lipton, dus ik kreeg een Thaise iced tea (Cha Yen?). Het is een vanilla scented tea met heel veel condensed milk. Veelste zoet naar mijn smaak.

Het is vandaag maandag en de zon schijnt eindelijk weer! Ik ben naar de Brighton Pier geweest voor de eerste keer en heb foto's gemaakt en ook best veel gefilmd. Brighton is nog mooier als de zon schijnt! Dinsdag ga ik naar London met mijn Franse en Amerikaanse huisgenoot en dan schijnt het weer nog beter te zijn dan vandaag dus ik ben benieuwd! Er volgt dus nog een verslag en vlog.. Until next time! <3 p="">

1 reacties:

Eva zei

Echt zo leuk Cin! Enjoy every moment! x

♥ About me ♥Hi babes! ♥ This is my personal blog, where you can find posts related to fashion, lifestyle and travel.

I also love to make videos, so please check out my Youtube channel: YoursTrulyCindy. Enjoy! ♥

Lots of love, Cindy

E-mail: yourstrulycindy@gmail.com

Instagram: @cindyngn

Bloglovin'

Follow La mode de Cindy

Followers